Gevelreiniging

Met gevelreiniging van Sparidaens zeggen we vaarwel tegen aangekoekt vuil op je buitenmuren. Je gevels worden weer zo goed als nieuw en krijgen de uitstraling die ze verdienen. Bovendien verlengt regelmatig onderhoud de levensduur van het bouwmateriaal. Of we nu met de hand reinigen, telewash, softwash of met een hogedrukreiniger, alle soorten vervuiling worden effectief aangepakt. Voor preventief onderhoud kun je na de schoonmaak ook kiezen om je gevels te laten impregneren.

Wij zetten gevelreiniging ook projectmatig op grotere schaal in, bijvoorbeeld voor het reinigen van bedrijfspanden of in opdracht van VvE’s, woningbouwverenigingen en bouwbedrijven.

Gevelbeplating reinigen

Gevelbeplating, waaronder de bekende sandwichpanelen, is een populaire afwerking voor buitenmuren. Ondanks het gladde oppervlak kan er toch vuil aan hechten. Daarom raden we aan om jaarlijks schoonmaakonderhoud uit te laten voeren. Dit maakt het overbodig om de gevel daarnaast nog grondig te reinigen, wat resulteert in minder gebruik van (sterke) schoonmaakmiddelen en een minder intensieve reinigingsmethode. In veel gevallen volstaat dan de telewash of softwash-methode voor gevelreiniging bij beplating.

Kozijnonderhoud

Kozijnen zijn een belangrijk onderdeel van een gevel en mogen niet over het hoofd worden gezien bij gevelreiniging. Dit geldt voor houten, aluminium en kunststof kozijnen. Hoewel aluminium en kunststof vaak worden verkocht als ‘onderhoudsvrij’, is dit in de praktijk helaas niet het geval. Zonder regelmatig onderhoud gaat de kwaliteit van de kozijnen snel achteruit. Het jaarlijks schoonmaken van houten kozijnen draagt bij aan het behoud van het schilderwerk. Bij het reinigen van aluminium en kunststof kozijnen worden ze met behulp van speciale reinigingsmiddelen weer in de coating gezet. Dit zorgt voor een extra beschermlaag. Ook bij het schoonmaken van kozijnen geldt ‘onderhoud is behoud’.

Softwash

Softwash is echt een game-changer als het gaat om reinigingstechnieken. Hierbij wordt gebruik gemaakt van lage druk en milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen om oppervlakken tot in de diepte te reinigen. Vergeleken met hogedrukreiniging, waarbij kwetsbare oppervlakken beschadigd kunnen raken door de hoge druk, is softwash een veilige en effectieve manier om allerlei materialen te reinigen.

Waarom wij gebruik maken van softwash voor het reinigen van uw gevels:

Grondige reiniging

Softwash werkt met speciale, biologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen die diep doordringen en vuil, algen, schimmels, mos en andere vervuiling bij de bron aanpakken. Het resultaat: niet alleen een schone oppervlakte, maar ook de ook de bron van de vervuiling wordt door softwash aangepakt!

Veiligheid en bescherming

Door de lage druk en speciale reinigingsmiddelen is softwash veilig voor gevoelige oppervlakken zoals verf, dakbedekking, hout, beton en bestrating. Het risico op beschadigingen wordt geminimaliseerd en jouw bedrijfspand behoudt zijn integriteit. 

Langdurige resultaten

Softwash zorgt voor resultaten die blijven. Het pakt niet alleen oppervlakkig vuil aan, maar ook de wortels van algen en mossen. Dit vermindert de kans op snelle hergroei en verlengt de tijd tussen de schoonmaakbeurten.

Milieuvriendelijk

Bij Sparidaens vinden we het milieu erg belangrijk. Daarom gebruiken we biologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen die veilig zijn voor mensen, dieren en de omgeving. We zetten ons in om jouw eigendom schoon te maken met zo min mogelijk impact op het milieu.

Hogedrukreiniging

Indien de Softwash-methode geen optie is, kunnen we gebruik maken van hogedruk. Het schoonmaken van gevels met een hogedrukreiniger kan op verschillende manieren worden toegepast. Dit kan:

met koud tot kokend heet water
met of zonder chemicaliën
met een hoge of lage druk

Afhankelijk van het soort bevuiling en het geveltype, wordt bepaald met welke instellingen en eventuele reinigingsmiddelen de hogedrukreiniger wordt ingezet. Deze vorm van gevelreiniging kan worden gebruikt voor het verwijderen van alg en mos, maar ook voor het verwijderen van graffiti. Hogedrukreiniging kan daarnaast ook worden ingezet voor het schoonmaken van straten en betonnen elementen.

Neem contact met ons op

info@sparidaensbv.nl
0497 - 700 251
Fabrieksweg 3-A, 5531 PP Bladel

× Stel je vraag!